Over de praktijk


Logopediepraktijk het Spreekpunt is een All-round logopediepraktijk.

Dit betekent dat wij kinderen en volwassenen behandelen met uiteenlopende logopedische problemen.

Hierbij kunt u denken aan problemen met de taal, spraak, slikken, maar ook problemen met het vertellen van een duidelijk verhaal en problemen met het (aanvankelijk) lezen en spellen.

 

De werkzaamheden in de praktijk worden uitgevoerd volgens de regels en de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). In het belang van de behandeling werken we samen met onder andere: huisartsen, specialisten, jeugdartsen, tandartsen, orthodontisten, scholen, voorscholen, kinderdagverblijven, Ambulant Begeleiders, Audiologisch Centrum Breda, Diagnostisch Centrum Kentalis Breda, Revant Breda, , Integrale Vroeghulp ,JUZT, Mee West-Brabant en collega paramedici. Samenwerking gebeurt altijd in overleg met u, er zal altijd om uw toestemming worden gevraagd.

Over Ons


Saskia Welten

Mijn naam is Saskia Welten. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de opleiding logopedie op de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Sindsdien ben ik werkzaam geweest bij verschillende logopediepraktijken en bij een medisch kinderdagverblijf op antroposofische basis.

Omdat het me erg aansprak heb ik besloten om de uitdaging van het ondernemerschap aan te gaan en  nam ik in 2017 de logopediepraktijk van Simone van de Vrande over.

 

In de afgelopen jaren  heb ik  ervaring opgedaan met het werken met kinderen en volwassenen. Ik heb verschillende cursussen gevolgd, gericht op kinderen met een 'rugzakje'; Taalproblemen en bijkomende problematiek zoals adhd . In 2017 rond ik de cursus voor dyslexiespecialisatie af. In 2020 heb ik de de cursus anders kijken naar kinderen gevolgd, die gericht is op sensorische integratie en onlangs heb ik de cursus PROMPT afgerond. Ik voel me hiernaast ook verbonden met de antroposofische visie; kijken naar de hele persoon, niet alleen naar de stoornis.

 

 

 

De Oude Jacob


 

 

De Oude Jacob is een gezondheidscentrum in de wijk Oosterheide in Oosterhout. In de Oude Jacob zijn verschillende praktijken gevestigd voor geestelijk en lichamelijk welzijn. In de Oude Jacob bevindt zich een aantal praktijken, maar er is ook een multifunctionele ruimte voor workshops, vergaderingen of trainingen.
De therapeuten die werken in de Oude Jacob, organiseren zelf af en toe workshops in deze ruimte.